Etiyopya - Sidama Bensa Gr1 KERAMO
İstasyon Kahvesi
Bölge: Sidama Bensa
İşleme İstasyonu: Keramo
Varyete: 74158
İrtifa: 2260-2360
İşlem: Natural
Grade: Grade 1
Hasat Yılı: 2023
Lot No: ET-23-2004
Üretici: Asefa Dukamo Korma
Tadım profili: Çiçeksi, nektarin, çilek, tropikal, kompleks
Keramo istasyonu kahveye benzersiz karmaşık profilini veren çok yüksek rakımlı bir bölgede yer almaktadır.
Kırmızı kirazın olgunluk süresi alışılagelmişin Etiyopya kahvesine göre çok daha uzundur. Bu uzun olgunlaşma süresinin bu kahveye kendine özgü karakteristik özelliklerini verdiğine inanılıyor. Doğal kahveler 25 metre uzunluğundaki yükseltilmiş yataklarda kurutulur. Kurutma genellikle 15-20 gün sürer.