Ethiopia-Bishan Wate
%80 iyi olgunlaşan ve %20 tam olgunlaşmamış kahve kirazları seçerek toplanmış. Yüzen herhangi cisimlerin uzaklaştırılması için kahve kirazları su tanklarına batırılıyor. Yüzen maddeler çıkarıldıktan sonra kirazların posası alınır ve 100 saat fermente edilir. Fermantasyonlar tamamlandıktan sonra parşömenler çıkarılıyor ve 15 gün boyunca parabolik gölge ağları altında yükseltilmiş Afrika yataklarına seriliyor. Bu kahve geliştirilmiş proses projesinin bir parçasıdır. Bu işlemde 100 saat (5gün) fermantasyon süresi getirilmekte olup her 24 saatte bir su, taze soğuk su ile değiştirilmektedir. 5 gün boyunca fermantasyon , 18,5 - 20,5 'C ortam sıcaklıklarında çok yavaş gerçekleşir.
Bölge: Guji Hambela
İşlem İstasyonu: Bishan Wate
İşlem: Washed
İrtifa: 1900-2200
Grade: Grade 1
Hasat Yılı: 2022
Lot No: ET-22-0181
< Devamını Göster